Pravila privatnosti

Posljednje ažuriranje: 4. marta 2023

Drito (“nas”, “mi”, ili “naš”) upravlja https://drito.net (u daljem tekstu: “Usluga”).

Ova vas stranica informiše o našim pravilima u vezi sa prikupljanjem, upotrebom i otkrivanjem ličnih podataka kada koristite našu Uslugu i izbore koje ste povezali s tim podacima.

Vaše lične podatke koristimo za pružanje i poboljšanje Usluge. Korištenjem Usluge pristajete na prikupljanje i upotrebu informacija u skladu s ovim pravilima. Ako u ovim pravilima privatnosti nije drugačije definisano, izrazi korišteni u ovim pravilima privatnosti imaju ista značenja kao u našim uslovima korištenja, dostupnim na https://drito.net

Definicije

 • Usluga Veb stranica https://drito.net kojom upravlja Drito
 • Lični podaci Pojam lični podaci označava podatke koji se odnose na živu osobu koja se može identifikovati na osnovu tih podataka (ili na osnovu tih podataka ili drugih informacija koje posedujemo).
 • Podaci o upotrebi Podaci o upotrebi su podaci automatski prikupljeni bilo korišćenjem Usluge ili iz same servisne infrastrukture (na primjer, vrijeme trajanja posjete stranici).
 • Kolačići Kolačići su mali dijelovi podataka koji se čuvaju na vašem uređaju (računar ili mobilni uređaj).

Prikupljanje i korištenje informacija

Prikupljamo nekoliko različitih vrsta informacija za različite svrhe kako bismo vam pružili i poboljšali našu Uslugu.

Vrste prikupljenih podataka

Lični podaci

Pri korištenju naše Usluge možda ćemo tražiti da nam date neke lične podatke koji se mogu koristiti za kontakt ili identifikaciju (“Lični podaci”). Lični podaci mogu uključivati, ali nisu ograničeni na:
 • Email adresa
 • Ime i prezime
 • Datum rođenja
 • Kolačići i podaci o upotrebi
Vaše lične podatke možemo koristiti za kontaktiranje s biltenima, marketingom ili promotivnim materijalima i druge informacije koje bi vas mogle zanimati. Možete odustati od primanja bilo koje ili svih ovih komunikacija od nas slijedeći vezu za odjavu.

Podaci o upotrebi

Također možemo prikupljati podatke koje vaš pretraživač šalje svaki put kada posjetite našu Uslugu ili kada pristupite usluzi putem mobilnog uređaja (‘Podaci o upotrebi’). Ovi podaci o upotrebi mogu uključivati ​​informacije kao što je internet vašeg računara Protocol adresa (npr. IP adresa), vrsta pretraživača, verzija pretraživača, stranice naše Usluge koje posjetite, vrijeme i datum posjeta, vrijeme provedeno na tim stranicama, jedinstveni identifikatori uređaja i drugi dijagnostički podaci.

Podaci o lokaciji

Možemo koristiti i pohraniti podatke o vašoj lokaciji ako nam date dopuštenje za to (“Podaci o lokaciji”). Te podatke koristimo za pružanje značajki naše Usluge, za poboljšanje i prilagođavanje naše Usluge.

Možete omogućiti ili onemogućiti usluge lokacije kada koristite našu Uslugu u bilo kojem trenutku putem podešavanja vašeg uređaja.

Praćenje podataka kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije praćenja za praćenje aktivnosti na našoj Usluzi i imamo određene podatke.

Kolačići su datoteke s malom količinom podataka koje mogu sadržavati anonimni jedinstveni identifikator. Kolačići se u vaš pretraživač šalju s veb mjesta i pohranjuju na vašem uređaju. Ostale tehnologije praćenja također se koriste kao što su svjetionici, oznake i skripte za prikupljanje i praćenje podataka te za poboljšanje i analizu naše Usluge.

Možete naložiti svom pretraživaču da odbije sve kolačiće ili da naznači kada se kolačić šalje. Međutim, ako ne prihvatite kolačiće, možda nećete moći koristiti neke dijelove naše Usluge.

Primjeri kolačića koje koristimo:
 • Sesijski kolačići. Sesijske kolačiće koristimo za rad naše Usluge.
 • Preferencijalni kolačići. Preferencijalne kolačiće koristimo da bismo zapamtili vaša podešavanja i razna podešavanja.
 • Sigurnosni kolačić. U sigurnosne svrhe koristimo sigurnosne kolačiće.
 • Kolačići za oglašavanje. Kolačići za oglašavanje koriste se za prikazivanje oglasa koji mogu biti relevantni za vas i vaše interese.

Korištenje podataka

Drito koristi prikupljene podatke za različite namjene:
 • Za pružanje i održavanje Usluge
 • Da bi vas obavijestili o promjenama na našoj Usluzi
 • Da bi dopustili da sudjelujete u interaktivnim značajkama naše Usluge kada to učinite
 • Pružanje podrške korisnicima
 • Da bi pružili analizu ili vrijedne informacije kako bismo mogli poboljšati Uslugu
 • Pratiti korištenje Usluge
 • Za otkrivanje, sprječavanje i rješavanje tehničkih problema

Prijenos podataka

Vaši podaci, uključujući lične podatke, mogu se prenijeti – i održavati na – računalima koja se nalaze izvan vaše države, pokrajine, zemlje ili druge državne jurisdikcije gdje se zakoni o zaštiti podataka mogu razlikovati od onih u vašoj jurisdikciji.

Ako se nalazite izvan Holandije i odlučite nam pružiti informacije, imajte na umu da podatke, uključujući lične podatke, prenosimo u Holandiju i tamo ih obrađujemo.

Vaš pristanak na ova Pravila privatnosti praćen vašim podnošenjem takvih informacija predstavlja vaš pristanak na taj prijenos.

Drito poduzet će sve razumno potrebne korake kako bi osigurao da se vaši podaci tretiraju na siguran način i u skladu s ovim Pravilima privatnosti i neće se dogoditi prijenos vaših ličnih podataka organizaciji ili zemlji osim ako ne postoje odgovarajuće kontrole uključujući sigurnost vaših podataka i drugih ličnih podataka.

Otkrivanje podataka

Provedba zakona

Pod određenim okolnostima, od nas se može tražiti da otkrijemo vaše lične podatke ako to zahtijeva zakon ili kao odgovor na valjane zahtjeve javnih tijela (npr. suda ili vladine agencije).

Ostali zakonski zahtjevi

Drito može otkriti vaše lične podatke u dobroj vjeri vjerujući da je takva radnja neophodna za:
 • Da bi udovoljio zakonskoj obvezi
 • Za zaštitu i obranu prava ili vlasništva Drito
 • Da biste spriječili ili istražili moguće greške u vezi s Uslugom
 • Zaštita lične sigurnosti korisnika Usluge ili javnosti
 • Zaštita od pravne odgovornosti

Sigurnost podataka

Sigurnost vaših ličnih podataka za nas je važna, ali imajte na umu da nijedan način prenosa putem Interneta ili način elektronskog čuvanja nisu 100% sigurni. Iako se trudimo da koristimo komercijalno prihvatljiva sredstva za zaštitu vaših ličnih podataka, ne možemo garantovati njegovu apsolutnu sigurnost.

Pružatelji usluga

Možemo zaposliti kompanije i pojedince trećih strana kako bismo olakšali našu Uslugu (“Pružatelji usluga”), kako bismo pružili Uslugu u naše ime ili da nam pomognu u analizi načina na koji se naša Usluga koristi. Te treće strane imaju pristup vašim ličnim podacima samo za obavljanje ovih zadataka u naše ime i obvezne su ih ne otkrivati ​​niti koristiti u bilo koju drugu svrhu.

Analitika

Možemo koristiti pružatelje usluga treće strane za praćenje i analizu korištenja naše Usluge.
 • Google Analytics Google Analytics je usluga veb analitike koju nudi Google. Na taj način Google prati i izvještava o prometu na veb lokaciji. Google koristi prikupljene podatke za praćenje i nadgledanje upotrebe naših Usluga. Ovi podaci se dijele sa drugim Google uslugama. Google može prikupljene podatke koristiti za kontekstualizaciju i personalizaciju oglasa sopstvene reklamne mreže. Možete da isključite mogućnost da svoju aktivnost na Usluzi učinite dostupnom Google Analitics-u instaliranjem dodatka za pretraživač za odustajanje od Google analitike. Dodatak sprječava JavaScript za Google Analytics (ga.js, analytics.js i dc.js) da dijeli informacije sa Google analitikom o aktivnosti posjeta. Za više informacija o postupcima privatnosti Google-a, posjetite veb stranicu Google Uslova privatnosti: https://policies.google.com/privacy

Reklamiranje

Koristimo reklamne kompanije trećih strana za posluživanje oglasa kada posjetite našu veb stranicu.
 • Google AdSense DoubleClick kolačić Google, kao dobavljač treće strane, koristi kolačiće da bi dostavio reklame na našu Uslugu. Google-ova upotreba DoubleClick kolačića omogućava Google-u i njegovim partnerima da prikazuju reklame našim korisnicima na osnovu njihove posjete našoj Usluzi ili drugim veb stranicama na internetu. Možete isključiti upotrebu DoubleClick kolačića za reklamiranje na osnovu interesovanja tako što će te posjetiti veb stranicu sa podešavanjima Google reklama: https://adssettings.google.com/

Plaćanja

Možemo pružiti plaćene proizvode i / ili usluge unutar Usluge. U tom slučaju upotrebljavamo usluge treće strane za obradu plaćanja (npr., Procesori za plaćanje).

Nećemo spremati niti prikupljati pojedinosti o vašem računu plaćanja. Te se informacije pružaju izravno procesorima plaćanja trećih strana čija upotreba vaših ličnih podataka regulisana je njihovim Pravilima o Zaštiti privatnosti. Ovi platni procesori pridržavaju se standarda koje je postavio PCI-DSS, a upravlja ih PCI Security Standards Council, što je zajednički napor robnih marki poput Visa, Mastercard, American Express i Discover. PCI-DSS zahtjevi pomažu osigurati sigurno upravljanje podacima o plaćanju.

Procesori za plaćanje sa kojima radimo su:

Linkovi na druge veb stranice

Naša Usluga može sadržavati veze do drugih veb stranica kojima mi ne upravljamo. Ako kliknete na vezu treće strane, bit ćete usmjereni na stranicu te treće strane. Preporučujemo vam da pregledate Pravila privatnosti svake stranice koju posjetite. Nemamo kontrolu i ne preuzimamo odgovornost za sadržaj, pravila privatnosti ili praksu bilo koje stranice ili usluge trećih strana.

Dječija privatnost

Naša Usluga se ne obraća nikome mlađem od 18 godina (“Djeca“).

Ne prikupljamo svjesno podatke koji otkrivaju identitet djece od 18 godina. Ako ste roditelj ili staratelj i znate da nam je vaše dijete dalo lične podatke, kontaktirajte nas. Ako otkrijemo da nam je dijete mlađe od 18 godina dalo lične podatke, odmah ćemo ih izbrisati s naših servera.

Promjene ovih Pravila privatnosti

S vremena na vrijeme možemo ažurirati naša Pravila privatnosti. Obavijestit ćemo vas o svim promjenama objavljivanjem novih Pravila privatnosti na ovoj stranici.

Obavijestit ćemo vas putem e-pošte i/ili istaknute obavijesti na našoj Usluzi, prije nego što promjena stupi na snagu i ažurirati “datum stupanja na snagu” na vrhu ovih Pravila privatnosti.

Savjetujemo vam da povremeno pregledavate ova Pravila privatnosti radi eventualnih promjena. Promjene ovih Pravila privatnosti stupaju na snagu kada se objave na ovoj stranici.

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja o ovim Pravilima privatnosti, kontaktirajte nas:

DRITO.NET ©2023 All Rights Reserved.

Nova prijava

Zatvori

Ukoliko ste već registrovani, prijavite se

ili    

Zaboravili ste lozinku?

Create Account