Pravila kolačića

Posljednje ažuriranje: 4. marta 2023

Drito (“nas”, “mi”, ili “naš”) koristi kolačiće na https://drito.net veb stranici (“Usluga”). Korištenjem Usluge pristajete na korištenje kolačića.

Naša pravila o kolačićima objašnjava što su kolačići, kako koristimo kolačiće, kako treće strane s kojima možemo biti partneri mogu koristiti kolačiće na Usluzi, vaše izbore u vezi s kolačićima i daljnje informacije o kolačićima.

 1. Šta su kolačići
Kolačići su male tekstualne datoteke sačuvane na vašem računaru od strane web stranica koje posjećujete. Datoteka kolačića je sačuvana u vašem veb pretraživaču i omogućava da vas Usluga ili treća strana prepozna i učini vašu sljedeću posjetu jednostavniju i Uslugu korisniju.

Kolačići mogu biti “trajni” or “sesijski” kolačići. Trajni kolačići ostaju na vašem ličnom računaru ili mobilnom uređaju kada izađete van mreže, dok se kolačići sesije brišu čim zatvorite svoj veb pretraživač.

 1. Kako Drito koristi kolačiće
Kada koristite i pristupite Usluzi, u veb pretraživač možemo postaviti brojne datoteke kolačića. Kolačiće koristimo u sljedeće svrhe:
 • Kako bi omogućili određene funkcije Usluge
 • Za čuvanje vaših preferencija
 • Za pružanje analitike
 • Omogućimo isporuku reklama, uključujući bihevioralno oglašavanje
Koristimo i sesijske i trajne kolačiće na Usluzi i za pokretanje Usluge koristimo različite vrste kolačića:
 • Esencijalni kolačići. Možemo koristiti kolačiće da zapamtimo informacije koje mijenjaju način na koji se Usluga ponaša ili izgleda, kao što su jezične postavke korisnika na usluzi.
 • Kolačići povezani s računom. Možemo koristiti kolačiće povezane s računom za provjeru autentičnosti korisnika i sprječavanje lažne upotrebe korisničkih računa. Možemo koristiti ove kolačiće da zapamtimo informacije koje mijenjaju način na koji se Usluga ponaša ili izgleda, kao što je funkcija “zapamti me”.
 • Kolačići za analitiku. Možemo koristiti analitičke kolačiće za praćenje informacija o tome kako se usluga koristi kako bismo se mogli poboljšati. Također možemo koristiti analitičke kolačiće za testiranje novih oglasa, stranica, funkcija ili novih funkcionalnosti Usluge kako bismo vidjeli kako naši korisnici reagiraju na njih.
 • Marketinški kolačići. Koriste se za praćenje posjetiteljevog ponašanja na internetskoj stranici i prikupljaju podatke koji pomažu prikazivati oglase koji su relevantni i zanimljivi za pojedinog korisnika, a time i više vrijedni za izdavače i oglašavače trećih strana.

 1. Kolačići treće strane
Pored vlastitih kolačića, također možemo koristiti različite kolačiće trećih strana za izvještavanje o statistikama korištenja Usluge, isporučivanje oglasa na i putem Usluge i tako dalje.

 1. Koji su vaši izbori u vezi s kolačićima
Ako želite izbrisati kolačiće ili naložiti svom veb pretraživaču da izbriše ili odbije kolačiće, posjetite stranice pomoći vašeg veb pretraživača. Međutim, imajte na umu da ako izbrišete kolačiće ili ih odbijete prihvatiti, možda nećete moći koristiti sve funkcije koje nudimo, možda nećete moći sačuvati svoja podešavanja, a neke se naše stranice možda neće prikazivati ispravno.
 1. Gdje možete pronaći više informacija o kolačićima?
Više o kolačićima i veb stranicama treće strane možete saznati na:

DRITO.NET ©2023 All Rights Reserved.

Nova prijava

Zatvori

Ukoliko ste već registrovani, prijavite se

ili    

Zaboravili ste lozinku?

Create Account